• Presence
  • Social video
  • Webdesign
  • Hosting
  • E-commerce
  • Webshop
  • Mobile App
  • Community
  • SEO
next
prev
A+ A A-

Weet (en bespaar) wanneer het tijd is om uw computer te upgraden

Weet u nog dat u uw computer voor de eerste keer aanzette? Herinnert u zich nog hoe snel die splinternieuwe computer was? Nu, enkele maanden later, is die eens zo supersnelle computer ronduit sloom. Het starten duurt langer en uw pc lijkt wel te gapen wanneer u een document probeert te openen. Wat is er gebeurd?
De tijd natuurlijk.
Wanneer u uw computer gebruikt, raken de bestanden op de harde schijf in de loop van tijd gedefragmenteerd en stapelen de onnodige elektronische gegevens zich op. Dat is normaal, maar het betekent niet dat u er genoegen mee hoeft te nemen. Hier zijn enkele tips om u te helpen meer uit uw pc te halen, of u te helpen beslissen of het tijd wordt voor een nieuwe.
Versnel het opstarten - Als u 's ochtends eerst rustig een kopje koffie kunt drinken voordat uw pc helemaal is opgestart, hoeven wij u niet te vertellen dat er iets mis is. Controleer het menu Opstarten in Windows en verwijder programma's die u niet nodig hebt. Veel programma's sluipen hierin wanneer u ze installeert. Zij kunnen het opstarten van uw computer aanzienlijk vertragen. Wees wel voorzichtig: verwijder alleen de dingen die u echt niet nodig hebt en niet de programma's die essentieel zijn.
Upgrade later en bespaar Als u uw oog hebt laten vallen op een dure nieuwe pc met alle toeters en bellen, laat u dan niet te snel verleiden. Net als een pak melk heeft elektronica de neiging snel over de houdbaarheidsdatum heen te gaan. Hierdoor worden prijzen snel lager. Wat vandaag helemaal in is, kan binnen een paar maanden oud nieuws zijn.
Koop dus alleen wat u echt nodig hebt, en niet de nieuwste en meest fantastische hardware. U kunt altijd later uw systeem upgraden, wanneer onderdelen een stuk goedkoper zijn. Het kopen van meer geheugen zou ook een goed idee kunnen zijn. Zo kunt u uw multitaskingsnelheid aanzienlijk verbeteren, zonder ernstige gevolgen voor uw bankrekening.
Geef niet te veel uit - - Niemand vindt een langzame computer leuk, maar hebt u echt het equivalent nodig van een opgevoerde race-auto? De verkoper in de computerwinkel kan proberen u te overtuigen dat dat het geval is, maar blijf bij de les. Vrijwel elke moderne computer biedt u meer dan voldoende vermogen om op het web te surfen, e-mail te checken en in al uw basisbehoeften op computergebied te voorzien.
De mensen die veel vermogen nodig hebben, zoals hardcore-gamers of professionele video-editors, zetten vaak liever hun systeem zelf helemaal in elkaar met gebruikmaking van de beste onderdelen. Voor de meeste andere mensen zijn de duurdere computers waarschijnlijk te veel van het goede. U kunt behoorlijk wat geld besparen door een stapje terug te nemen.
En als we het toch over geld besparen hebben, waarom houdt u niet honderden euro's meer in uw zak door uw huidige computer nieuw leven in te blazen, in plaats van een nieuwe te kopen? Dit brengt ons bij onze volgende tip.
Maak uw huidige computer sneller - Zoals we aan het begin al zeiden, hebben computers de neiging steeds langzamer te worden. Door het toevoegen en verwijderen van programma's en bestanden, kunnen er gegevensrestjes achterblijven die onnodig ruimte in het register innemen en uw harde schijf defragmenteren. Wanneer dit gebeurt, heeft uw computer meer tijd nodig om in al die rommel de benodigde bestanden te vinden.
Om dit te verhelpen zou u een andere harde schijf kunnen kopen en het besturingssysteem opnieuw installeren. Maar deze optie is niet echt goedkoop en vereist ook een redelijk hoog niveau aan technische vaardigheden. U zou uw huidige bestanden kunnen kwijtraken, zoals al uw onvervangbare foto's, en meer. Wees dus voorzichtig.
Log in om reacties te plaatsen

AndroidAppleGoogle Chromedrupal-iconfacebook-icoonideal icoonjoomla icoonLinkedInIconpaypak icon2xTwitter icoonwordpress-icoonYoutube-icoonPinterestFirefox World-logo-2BE3F2DB27-seeklogo.comopera dock icon by bubbon-d3az7iisafariexplorerservice icon magentosocial audioSocial Bookmarkingsocial communitysocial datingecommerce e-mailforumsSocial Media iconfoto-iconGame Center Icon-150x150video iconwebblog-iconwiki