• Presence
  • Social video
  • Webdesign
  • Hosting
  • E-commerce
  • Webshop
  • Mobile App
  • Community
  • SEO
next
prev
A+ A A-

De bescherming van uw privacy op online sociale netwerken

De populariteit van sociale netwerksites als Facebook en Twitter is geëxplodeerd. Mensen vinden het leuk om hun persoonlijke nieuws, ervaringen en ideeën met anderen te delen.
Maar stop en denk even na. Deze informatie—waarvan een deel erg persoonlijk is—komt op internet te staan. Wie behalve de groep vrienden en familieleden die u vertrouwt, kan er allemaal zien wat u op internet zet? Spambots, rancuneuze kennissen, en zelfs criminelen kunnen ook geïnteresseerd zijn.
Met het oog hierop willen wij u enkele nuttige tips geven om uw sociale netwerkleven veiliger en prettiger te maken:
Lees de kleine lettertjes van de sociale mediasite - In de 21ste eeuw is informatie de nieuwe valuta. U geeft toch ook niet zomaar informatie over uw bankrekening weg, dus waarom zou u uw privacyrechten op sociale netwerksites weggeven? Lees goed door waarmee u akkoord gaat wanneer u een account aanmaakt of u bij uw account aanmeldt.
Veel sites proberen u over te halen akkoord te gaan met bepalingen die voor hen het beste zijn, niet voor u. Neem de tijd om door de juridische tekst te lopen. De mogelijkheid bestaat dat u zich niet bij alles even prettig voelt. Als u toestemming geeft, wees er dan zeker van dat het de juiste keuze voor u is en weet goed waarvoor u toestemming geeft.
Geef uw volledige naam en adres niet weg - Volgens een rapport uit 2009 van Legal & General, een groep voor financiële services in Engeland, heeft meer dan een derde van de gebruikers van sociale mediasites op internet laten weten wanneer zij van huis weg zijn*. Als dit klinkt als een open uitnodiging voor dieven, hebt u gelijk. Zet dergelijke privédetails niet op internet.
Ditzelfde advies geldt ook voor het plaatsen van de volledige naam van uw kinderen of kleinkinderen. Uit een artikel uit 2010 getiteld, Consumer Reports, blijkt dat 26% van de gebruikers van sociale media gevoelige informatie over hun kinderen plaatst, waaronder foto's en namen**. Word niet een van hen. Iedereen in uw eigen vertrouwde kring weet toch al hoe uw kinderen heten, dus deze informatie is overbodig.
En wat foto's betreft...
Denk nog eens na voordat u foto's plaatst - Zelfs als u niet de precieze naam van uw kind geeft, kunt u in een ogenschijnlijk onschuldige foto te veel blootgeven.
Hier is een voorbeeld: U wilt een digitale foto plaatsen van uw kleindochter van 15 in haar outfit voor het eindfeest van haar school. Op de foto staat ze voor haar school, net voordat ze naar binnen gaat. U vraagt zich nu af wat hier mis mee is. Als op de foto de naam van de school zichtbaar is, hoeft een vreemde niet veel moeite te doen om te achterhalen waar dit is en wie zij is. Overweeg dergelijke details te vervagen of eruit te knippen, als u weet hoe. Zo niet, dan is dat waarschijnlijk niet de beste foto om met anderen te delen.
En wat met de foto van uw nieuwe dure flatscreen-tv, of van alle cadeautjes in uw woonkamer tijdens de feestdagen? Hierdoor maakt u misschien onbedoeld uw huis een doelwit voor criminelen. Als u twijfelt, deel uw foto's dan alleen met een paar mensen die u vertrouwt.
Besef tot slot dat het beschermen van uw privacy online niet eenvoudig is - Er zijn mensen die uw privégegevens willen—en er ook alles voor zullen doen om ze te bemachtigen. Dit is informatie die u zeker niet leuk zult vinden, maar de enige manier om informatie volledig privé te houden is door het achter slot en grendel te houden, of dit nu veilig opgeborgen is of gewoon in uw hoofd.
Veel werkgevers schuimen tegenwoordig sociale mediasites af. Als u opvattingen plaatst die zij niet leuk vinden—zoals te veel praten over hoeveel u uw baas haat—dan is het misschien handiger van uw toetsenbord vandaan te blijven. Als informatie eenmaal op internet staat, gaat het als een lopend vuurtje en kunt u zelf de controle erover verliezen. Zorg dat u morgen geen gevolgen ondervindt van wat u vandaag op internet zet.
Sociale mediasites zijn een fantastische manier om contact te houden met oude vrienden en nieuwe vrienden te maken. Maar doe uw privacygordijn niet al te veel open.
Als u zich zorgen maakt over de bescherming van uw privacy online, kunt u overwegen Norton 360™ te installeren. Voor de privacy van uw kinderen kunt u ook Norton™ Family overwegen: dit geeft u inzicht in de online activiteiten van uw kinderen of kleinkinderen, zodat u ze kunt helpen goede internetgewoonten aan te leren. U weet misschien wel dat het geen goed idee is uw volledige naam en adres op internet te zetten, maar weten zij dat ook?
Log in om reacties te plaatsen

AndroidAppleGoogle Chromedrupal-iconfacebook-icoonideal icoonjoomla icoonLinkedInIconpaypak icon2xTwitter icoonwordpress-icoonYoutube-icoonPinterestFirefox World-logo-2BE3F2DB27-seeklogo.comopera dock icon by bubbon-d3az7iisafariexplorerservice icon magentosocial audioSocial Bookmarkingsocial communitysocial datingecommerce e-mailforumsSocial Media iconfoto-iconGame Center Icon-150x150video iconwebblog-iconwiki