• Presence
 • Social video
 • Webdesign
 • Hosting
 • E-commerce
 • Webshop
 • Mobile App
 • Community
 • SEO
next
prev
A+ A A-

Tips voor het veiligstellen van je telefoon en je gegevens

Onze smartphone maakt ons leven een stuk gemakkelijker.

In deze snelle wereld kunnen velen van ons zich een leven zonder alle mogelijkheden van hun smartphone niet meer voorstellen. Je kunt nu op het perron van het treinstation of terwijl je in de auto wacht tot de school van je kind uitgaat, je mail checken, naar muziek luisteren en je laatste nieuwtjes op je favoriete sociale netwerk plaatsen.

Smartphones zijn een belangrijk deel van ons dagelijkse leven geworden, zowel openbaar als privé.

Wat zou er kunnen gebeuren als je je telefoon verliest? Welke informatie zou in handen van vreemden kunnen vallen? Als je je beveiliging niet goed hebt geregeld, bijna alles: Je thuisadres. De contactgegevens van al je vrienden. Foto's van je kinderen of kleinkinderen. Alles.

Symantec heeft in 2012 een experiment uitgevoerd. Wij noemden dit het “Honey Stick Project” (project Honingstokje). Bij dit experiment zijn we expres 50 smartphones 'kwijtgeraakt' om te zien wat er zou gebeuren. Een van de voornaamste bevindingen: in 96 procent van de gevallen bekeken de vinders wat er op de telefoon stond. Ja, echt waar: 96 procent!

Hier zijn enkele tips om je te helpen dit te voorkomen.

  1. Gebruik de vergrendelingscode van je telefoon. Bijna elke telefoon heeft deze optie, maar niet iedereen maakt er gebruik van. Je vindt zo'n extra stap misschien een heel gedoe. Jij bent immers de enige die toegang heeft tot je telefoon.

Dit kan dan misschien zo zijn, maar je wilt ook dat dit zo blijft. Hiermee voorkom je echter niet dat een slimme cybercrimineel op je smartphone inbreekt, maar je zou het kunnen vergelijken met het op slot zetten van je auto. Dat houdt de meeste mensen wel tegen, en het is maar een kleine handeling.

  1. Doe je smartphone in een opvallende hoes. Je zit in je stamcafé. Dan komt er een vriendin binnen die je een tijdje niet hebt gezien, maar zij ziet jou niet. Je springt op en laat je telefoon op tafel liggen.

Als hij in een opvallende hoes zit, is de kans groter dat je dit merkt of dat een hulpvaardige cafébezoeker het ziet en je waarschuwt. Als de hoes zwart is en niet opvalt, zie je je telefoon waarschijnlijk nooit meer terug.

  1. Denk ook eens aan een draaghoesje. Als je je telefoon altijd aan je riem draagt, zul je hem sneller missen dan dan wanneer je de gewoonte hebt hem in je zak te doen. Maar wat als je geen riemen draagt? Dan zou je hem bijvoorbeeld aan je handtas of rugtas kunnen vastklemmen. Het beste is om je telefoon altijd bij je te dragen en in zicht te houden.
  2.  

 1. Vergrendel je telefoon met software. Wat gebeurt er als je al deze adviezen opvolgt, maar toch je telefoon kwijtraakt? Dat kan de beste overkomen. Je zult in zo'n geval veel geruster zijn wanneer je je telefoon op afstand kunt vergrendelen en de zekerheid hebt dat je gegevens voor vreemden ontoegankelijk zijn.
Log in om reacties te plaatsen

AndroidAppleGoogle Chromedrupal-iconfacebook-icoonideal icoonjoomla icoonLinkedInIconpaypak icon2xTwitter icoonwordpress-icoonYoutube-icoonPinterestFirefox World-logo-2BE3F2DB27-seeklogo.comopera dock icon by bubbon-d3az7iisafariexplorerservice icon magentosocial audioSocial Bookmarkingsocial communitysocial datingecommerce e-mailforumsSocial Media iconfoto-iconGame Center Icon-150x150video iconwebblog-iconwiki