• Presence
  • Social video
  • Webdesign
  • Hosting
  • E-commerce
  • Webshop
  • Mobile App
  • Community
  • SEO
next
prev
A+ A A-

Gebruik mobiele technologie in uw voordeel

Wanneer men vroeger achter het stuur ging zitten van de auto werd hij of zij begroet met allerlei analoge meters en ouderwetse schakelaars. Dit komt tegenwoordig amper meer voor. De evolutie van auto's gaat dan ook erg snel, maar tegenwoordig evolueert ook de autobestuurder mee.

Vroeger was er weinig interactie met het voertuig mogelijk. Dit is inmiddels drastisch veranderd met de komst van nieuwe technieken en natuurlijk kunnen smartphones en tablets niet vergeten worden.Mobielbereikbaar zet vijf handige apps voor onderweg op een rij.

Flitsmeister
Hoewel iedereen weet dat te hard rijden soms onverstandig is, is er toch een applicatie ontwikkeld waarmee filters gespot kunnen worden. Met behulp van Flitsmeister kan er realtime gekeken worden naar verkeersinformatie. De focus ligt bij Flitsmeister in principe op het doorgeven van flitspalen, laserguns en trajectcontroles, maar ook files worden in de app getoond. Inmiddels heeft Flitsmeister een half miljoen actieve gebruikers. Deze gebruikers werken mee met de constante toestroom van informatie, want elke gebruik kan zelf ook files, flitspalen en dergelijken doorgeven. Daarnaast heeft de app nog één erg handige functie, namelijk de sirenerader. Al ver van te voren kan de automobilist zien of er een hulpdienst auto aankomt, waardoor hij adequaat en snel kunt handelen.

Google 
Google is hedendaags druk bezig met hun zelf bestuurbare voertuig, maar ze hebben twee apps die erg handig zijn voor een autobezitter. De apps Google Now en Google Maps bevatten beide functies die eenvoudig gebruikt kunnen worden door de autobezitter.

Google Now
De applicatie Google Now is in eerste instantie niet ontwikkeld voor het autorijdende publiek. Google Now is namelijk ontworpen als digitale assistent, maar Google heeft er handige functie aan toegevoegd voor de autobestuurders. Zo leert Google Now van uw dagelijkse routines en weet het wanneer u thuis of op het werk bent en wat het adres is van beide locaties. Aan de hand van deze gegevens toont Google Now dagelijks de route van en naar werk met de verwachte reistijd, inclusief eventuele vertragingen door files. Sinds kort onthoudt Google Now ook waar u uw auto ongeveer hebt geparkeerd. Het is nog niet geheel nauwkeurig, omdat Google Now een schatting geeft van de locatie waar u hebt geparkeerd.

Google Maps
Voor sommige smartphone bezitters is Google Maps een standaard hulpmiddel voor navigatie, maar nog niet iedereen is op de hoogte van de navigatie functie van Google Maps. Vroeger kocht iedereen een TomTom of gebruikte een kaart, maar tegenwoordig biedt deze applicatie de oplossing. Maps van Google is een eenvoudige app waarmee binnen enkele seconden een navigatie gepland en gestart kan worden. De app wordt regelmatig geüpdatet en is standaard aanwezig op elke Android-smartphone. Middels GPS en Wi-Fi signalen weet uw smartphone waar die zich bevindt, waardoor Google Maps zonder moeite een realtime navigatie kan verzorgen. Google Maps is dus een prima vervanging voor navigatieapparaten zoals de TomTom en de applicatie is ook nog eens volledig gratis.

DriveGain
DriveGain helpt bij het besparen van brandstof. Tijdens het autorijden krijgt de bestuurder visuele en audio-feedback van de applicatie. Er wordt bijvoorbeeld verteld hoe brandstof bespaard kan worden door wijzigingen in de rijstijl van de bestuurder.
De basis app van DriveGain geeft per reis een 'Reis score' aan en wat de brandstofeconomie is. De 'Reis score' is een score van nul tot honderd die in feite aangeeft hoe zuinig er gereden is tijdens de desbetreffende rit. Bij de brandstofeconomie kan bekeken worden hoeveel liter benzine gebruikt wordt per honderd kilometer. Uiteraard kan er in plaats van km ook MPG ingesteld worden. Om meer functionaliteiten beschikbaar te krijgen kan de basis app geüpgraded worden. Hier moet uiteraard betaald voor worden en het verschilt per persoon of het nodig is.
DriveGain  ondersteunt in principe alle standaard automatische en handgeschakelde auto's. Dit kunnen zowel benzine- als diesel-auto's zijn. Helaas is er nog geen ondersteuning voor bestuurders van een hybride of auto op LPG. Meer informatie over DriveGain is uiteraard te vinden op hun website.

Data uitlezen via OBD
Voor de techneuten onder ons zijn er ook applicaties beschikbaar waarmee de data van de autocomputer uitgelezen kan worden. Er zijn OBD Bluetooth adapters die in de OBD stekker van de auto gestoken kunnen worden. Wilt u dit gaan proberen, bekijk dan eerst of uw auto wel beschikt over een OBD aansluiting, anders is het helaas niet mogelijk. Natuurlijk bent u er nog niet als u beschikt over zo'n OBD Bluetooth adapter, want de data moet ook uitgelezen kunnen worden. Dat kan met een laptop of computer, maar met een smartphone of tablet is dat natuurlijk veel leuker. Inmiddels zijn er al vele apps op de markt die het uitlezen van OBD-informatie mogelijk maken. De data die uitgelezen kan worden varieert per auto, gezien niet elke computer alle informatie vrijgeeft.

Torque Pro
Torque Pro (Android), OBDLink (Android) en DashCommand (iOS) zijn voorbeelden van apps die gebruikt kunnen worden om de data die de OBD Bluetooth adapter uitzendt uit te lezen. Er zijn nog vele andere apps te vinden die dit mogelijk maken. Voor deze apps kan er gekeken worden in de Google Play Store, App Store of Store. Dit ligt er uiteraard aan welke smartphone of tablet gebruikt wordt.

Log in om reacties te plaatsen

AndroidAppleGoogle Chromedrupal-iconfacebook-icoonideal icoonjoomla icoonLinkedInIconpaypak icon2xTwitter icoonwordpress-icoonYoutube-icoonPinterestFirefox World-logo-2BE3F2DB27-seeklogo.comopera dock icon by bubbon-d3az7iisafariexplorerservice icon magentosocial audioSocial Bookmarkingsocial communitysocial datingecommerce e-mailforumsSocial Media iconfoto-iconGame Center Icon-150x150video iconwebblog-iconwiki