• Presence
  • Social video
  • Webdesign
  • Hosting
  • E-commerce
  • Webshop
  • Mobile App
  • Community
  • SEO
next
prev
A+ A A-

3 mogelijke scenario’s voor de toekomst van wearables

Het aantal verkochte wearables is de afgelopen jaren toegenomen en zal volgens NPD nog sterk toenemen in 2015, daarna zal er echter een daling in verkopen te zien zijn.

Toename in verkochte wearables

Volgens onderzoek van NPD zullen er dit jaar 48 miljoen wearables verkocht worden en dit aantal zal zich bijna verdubbelen tot 91 miljoen in 2015. Daarna zal het aantal verkochte wearables echter afnemen, maar de verwachting is dat er weer langzaam groei zal plaatsvinden in 2018. De reden dat zij verwachten deze trend te zien, is omdat de wearable markt vergelijkbaar is met die van smartphones en DVD’s en hierbij is deze trend ook gezien.


Bron afbeelding: NPD DisplaySearch

NPD voorspelt drie mogelijke scenario’s voor wat er precies zal gebeuren met wearable-verkoop in de toekomst. Deze scenario’s noemen zij: ‘Vooruit in het verleden’, ‘Van incidenteel naar essentieel’ en ‘Van overtuigend naar doordringend’.

Vooruit in het verleden

Bij het eerste scenario ‘vooruit in het verleden’ zullen de wearables eerst gekocht worden door rijke mensen die het op die manier de wearables populair zullen maken. Vervolgens, wanneer de prijzen wat dalen, kunnen ze ook worden gekocht door meer mensen. Maar wanneer de wearables uit de mode raken, zal de vraag enorm dalen.

Van incidenteel naar essentieel

Het tweede scenario ‘Van incidenteel naar essentieel’ voorspelt dat de wearables nu gewoon leuk zijn, maar dat deze essentieel worden in gebruik. Mensen zullen dan zo’n intrinsieke motivatie hebben om de wearables te gebruiken, dat deze populair blijven. Ook hierbij zal er een afname te zien zijn wanneer de wearables uit de mode raken.

Van overtuigend naar doordringend

Binnen het derde scenario, zullen de wearables voornamelijk ingezet worden in de gezondheidszorg, om daar mensen ondersteuning te bieden met medische zaken. Bij dit scenario wordt niet zozeer een afname in verkopen verwacht, maar zal het aantal verkopen tot 2016 gelijk blijven.

 

Lees ook:

 

Bron: AppleInsider

Log in om reacties te plaatsen

AndroidAppleGoogle Chromedrupal-iconfacebook-icoonideal icoonjoomla icoonLinkedInIconpaypak icon2xTwitter icoonwordpress-icoonYoutube-icoonPinterestFirefox World-logo-2BE3F2DB27-seeklogo.comopera dock icon by bubbon-d3az7iisafariexplorerservice icon magentosocial audioSocial Bookmarkingsocial communitysocial datingecommerce e-mailforumsSocial Media iconfoto-iconGame Center Icon-150x150video iconwebblog-iconwiki