• Presence
  • Social video
  • Webdesign
  • Hosting
  • E-commerce
  • Webshop
  • Mobile App
  • Community
  • SEO
next
prev
A+ A A-

Onderzoek toont opnieuw aan dat antivirus onvoldoende werkt

De discussie die ontstond rondom de uitspraak van Brian Dye, topman vanSymantec, zet zich voort door een nieuw onderzoek van Lastline Labs dat aantoont dat antivirus niet goed  genoeg werkt.

Hoeveel malware wordt gedetecteerd?

De belangrijkste vraag die Lastline Labs zich het afgelopen jaar heeft gesteld is ‘hoeveel malware wordt eigenlijk ontdekt door antivirussystemen?’ Deze vraag werd getest door duizenden soorten malware te laten scannen door de VirusTotal online scan. Binnen deze dienst worden scanners van 47 verschillende bedrijven gebruikt. Op die manier kan dus snel ontdekt worden hoeveel malware er door wordt gelaten door meerdere scanners.

Op de eerste dag van het onderzoek werd 51 procent van de programma’s correct als malware gedetecteerd. Uiteindelijk duurde het nog twee weken om in totaal 61 procent van de malware te hebben gedetecteerd, maar tot de 100 procent kwam het niet. Bovendien werd sommige malware de eerste dag door geen enkele scanner ontdekt en duurde het daarna gemiddeld twee dagen voordat deze malware door de eerste scanner werd ontdekt.

Antivirus is niet dood

Uit het onderzoek blijkt wel dat de ene antivirus beter werkt dan de andere. De ene detecteerd malware namelijk sneller dan de ander en sommige antivirusscanners detecteren de malware helemaal niet.

De conclusie van Lastline Labs is dat antivirus niet dood is, maar dat deze aangevuld moet worden met meerdere aanpakken en methodes om malware te detecteren en te stoppen. Een antivirus kan niet het enige malwaredetectie systeem zijn van bedrijven. Dit onderzoek laat ook wel zien dat je daarmee lang niet alle malware tegenhoudt. Methodes die gebruikt kunnen worden om een antivirus mee aan te vullen, zijn te vinden in de onderstaande whitepapers.

 

Aanbevolen whitepapers:

 

Bron: CIO.com

Log in om reacties te plaatsen

AndroidAppleGoogle Chromedrupal-iconfacebook-icoonideal icoonjoomla icoonLinkedInIconpaypak icon2xTwitter icoonwordpress-icoonYoutube-icoonPinterestFirefox World-logo-2BE3F2DB27-seeklogo.comopera dock icon by bubbon-d3az7iisafariexplorerservice icon magentosocial audioSocial Bookmarkingsocial communitysocial datingecommerce e-mailforumsSocial Media iconfoto-iconGame Center Icon-150x150video iconwebblog-iconwiki