• Presence
  • Social video
  • Webdesign
  • Hosting
  • E-commerce
  • Webshop
  • Mobile App
  • Community
  • SEO
next
prev
A+ A A-

Investeringen laten de groei van het Internet of Things zien

Zowel Apple als Google willen uit gaan breiden op het gebied van domotica. Op deze manier willen de beide bedrijven zich waarschijnlijk nog meer richten op het Internet of Things.

Domotica

Domotica zijn ‘slimme huishoudelijke apparaten’. Het omvat een combinatie van technologie en diensten waardoor de koelkast en verwarming bijvoorbeeld met de smartphone bediend kunnen worden. Domotica is een onderdeel van het Internet of Things, waarbij apparaten allemaal met elkaar in contact staan.

Google

Eerder dit jaar werd al duidelijk dat Google Nest had overgenomen. Nest is een fabrikant van slimme thermostaten en deze overname werd dan ook al gezien als een eerste stap richting de toekomst van het Internet of Things.

En nu is Google ook in gesprek geweest met Dropcam. Dit bedrijf maakt beveiligingscamera’s waarvan de opnames via WiFi naar computers en mobiele apparaten kunnen worden doorgestuurd. Ook dit is duidelijk een vorm van Internet of Things en hiermee probeert Google dan ook nog sneller een plekje in onze huiskamers te krijgen.

Apple

Ook Apple blijft niet achter. De techgigant wil dat huishoudelijke apparaten bestuurd kunnen worden met de iPhone. Deze huishoudelijke apparaten zijn onder andere kamerthermostaten, verlichting, voordeurcamera en -microfoon, audio-installaties en gordijnen. Sommige van deze opties zijn al beschikbaar bij Apple, maar er zullen veranderingen plaatsvinden. Daardoor zullen deze opties dan niet meer enkel via aparte applicaties beschikbaar zijn.

Mensen zijn enthousiast over Internet of Things

Waarschijnlijk doen Apple en Google er heel goed aan om zich te richten op het Internet of Things. Uit onderzoekvan Pew Research Center blijkt dan ook dat mensen uit onder andere de technologiesector heel optimistisch zijn over het Internet of Things. Wel zegt de directeur van het Internet Project bij Pew dat, hoewel mensen enthousiast zijn, ze hier wel kanttekeningen bij plaatsen.

Beveiliging

Een voorbeeld van een ja, maar… kan zijn dat er met de opkomst van het Internet of Things ook risico’s kunnen opleveren voor de beveiliging. Het feit dat alle apparaten in de toekomst in verbinding met elkaar staan zorgt er namelijk ook voor dat wanneer hackers inbreken, zij via de verbinding toegang kunnen krijgen tot alle apparaten die hierop staan aangesloten.

Op deze manier zouden hackers data kunnen stelen of vernietigen van alle verschillende aangesloten apparaten. Dit zou een ramp zijn voor bedrijven. Het is dan ook van groot belang om nu al te beginnen met het implementeren van een veilige IT-infrastructuur, zodat u voorbereid bent op de toekomst van het Internet of Things.

Bedrijfsnetwerk en trainingen

Dit kunt u bijvoorbeeld doen door uw netwerk beter te beveiligen. Via dit netwerk kunnen hackers uw bedrijf namelijk binnenkomen. Met een beter beveiligd bedrijfsnetwerk, zullen de mobiele apparaten die hierop staan aangesloten automatisch ook beter beveiligd zijn.

Ook kunt u ervoor zorgen dat u weet hoe hackers denken. Als je de beveiliging van uw organisatie bekijkt door de ogen van een hacker, weet je ook precies wat je aan moet passen om ervoor te zorgen dat deze hacker niet meer in kan breken. Om dit te leren, kunt u de training tot Certified Ethical Hacker (CEH) volgen.

 

Door: Birgit Bunt (Marqit)

Log in om reacties te plaatsen

AndroidAppleGoogle Chromedrupal-iconfacebook-icoonideal icoonjoomla icoonLinkedInIconpaypak icon2xTwitter icoonwordpress-icoonYoutube-icoonPinterestFirefox World-logo-2BE3F2DB27-seeklogo.comopera dock icon by bubbon-d3az7iisafariexplorerservice icon magentosocial audioSocial Bookmarkingsocial communitysocial datingecommerce e-mailforumsSocial Media iconfoto-iconGame Center Icon-150x150video iconwebblog-iconwiki