• Presence
  • Social video
  • Webdesign
  • Hosting
  • E-commerce
  • Webshop
  • Mobile App
  • Community
  • SEO
next
prev
A+ A A-

Cybercriminelen misbruiken betrouwbare merknamen om applicaties te verkopen

Een neppe applicatie die van Kaspersky Lab lijkt te zijn is opgedoken in de Google Play Store en de Windows Phone Store. En dat is niet de eerste keer dat dit gebeurt.

Misbruik maken van betrouwbare naam

Eerder bleek dat cybercriminelen applicaties inzetten om mensen geld afhandig te maken door te beweren dat de applicatie tegen malware zou beschermen. Nu hebben cybercriminelen de bekende merknaam ‘Kaspersky Lab’ gebruikt om de applicatie voor vier dollar per stuk te verkopen aan mensen die op zoek waren naar antivirus applicaties.

Wanneer mensen deze applicatie downloaden krijgen ze daar een niet-werkende applicatie voor terug en zijn ze bovendien vier euro lichter. Dit is per persoon natuurlijk erg weinig, maar in totaal kan dit oplopen tot enorme bedragen.

Malware

Bovendien valt dit ‘geld stelen’ nog mee in vergelijking met applicaties die niet alleen geld afhandig maken, maar ook malware op smartphones en tablets kunnen verspreiden. Dit is bovendien niet alleen een risico voor de mobiele apparaten zelf, maar ook voor alle apparaten en netwerken waar de smartphone mee verbonden is.

Betrouwbaar?

Het advies wat dan altijd wordt gegeven is dat mensen moeten opletten of de applicatie wel betrouwbaar is. Meestal is dit het makkelijkst en snelst te zien aan de naam van de applicatie. Juist omdat Kaspersky Lab zo’n bekende naam is op het gebied van technologie, was dit een zeer verraderlijke applicatie. En helaas hebben werkgevers tegenwoordig weinig controle over wat werknemers op hun mobiele apparaten zetten. Wanneer deze apparaten dan voor werkzaamheden worden gebruikt, kan dit een groot risico zijn voor het bedrijf. 

Mobiele workforce

Wat kan je dan nog doen om de mobiele workforce veilig te stellen? In de whitepapers wordt uitgelegd dat het van belang is om een geïntegreerde beveiligingsaanpak te hebben. Verder is het van belang om de specifieke applicatie gericht, gecontroleerd en geïsoleerd beschikbaar te stellen. Ten slotte bieden de whitepapersessentiële elementen voor een veilige mobiele Enterprise.

 

Door: Birgit Bunt (Marqit)

Log in om reacties te plaatsen

AndroidAppleGoogle Chromedrupal-iconfacebook-icoonideal icoonjoomla icoonLinkedInIconpaypak icon2xTwitter icoonwordpress-icoonYoutube-icoonPinterestFirefox World-logo-2BE3F2DB27-seeklogo.comopera dock icon by bubbon-d3az7iisafariexplorerservice icon magentosocial audioSocial Bookmarkingsocial communitysocial datingecommerce e-mailforumsSocial Media iconfoto-iconGame Center Icon-150x150video iconwebblog-iconwiki