• Presence
 • Social video
 • Webdesign
 • Hosting
 • E-commerce
 • Webshop
 • Mobile App
 • Community
 • SEO
next
prev
A+ A A-

Negen online diensten met betrouwbare privacy-voorwaarden

Hoewel er de laatste tijd veel te doen is over online privacy, blijkt uit een beoordeling van de privacy voorwaarden van een aantal grote online diensten dat deze nog best betrouwbaar zijn.

Wie beschermt je?

Het onderzoek genaamd ‘Who has your back?’, uitgevoerd door de Electronic Frontier Foundation, geeft aan dat het belangrijk is om te weten hoe de privacy voorwaarden van de diensten precies in elkaar zitten. De reden die hiervoor wordt gegeven is dat door de grote hoeveelheid cybercriminaliteit en spionage door de overheid, je als internetgebruiker moet weten waar je aan toe bent.

Zes punten

Binnen het onderzoek werden de privacy-voorwaarden van 26 verschillende diensten, zoals LinkedIn en Facebook, bekeken. Het beleid werd vervolgens beoordeeld op zes verschillende punten, namelijk:

 1. Informatie wordt alleen vrijgegeven wanneer er sprake is van een arrestatiebevel
 2. Het wordt gebruikers verteld wanneer een data-aanvraag door de overheid is gedaan
 3. Er worden transparantierapporten gepubliceerd
 4. Rechtshandhavingsreglementen worden gepubliceerd
 5. Er wordt gestreden voor de privacy-rechten van gebruikers in een rechtszaak
 6. Er wordt gestreden voor de privacy-rechten van gebruikers in het Amerikaanse Congres

Geslaagd

De partijen die met vlag en wimpel geslaagd waren op het gebied van privacy-voorwaarden en dus voldoen op alle zes de punten waren Apple, Credo, Dropbox, Facebook, GoogleMicrosoft, Sonic.net, Twitter, en Yahoo. Dit onderzoek stelt dus, op basis van de privacyvoorwaarden, dat gegevens en informatie van gebruikers het meest veilig zijn bij deze partijen.

Meest onbetrouwbaar

De meest onbetrouwbare partijen waren Snapchat, die enkel rechtshandhavingdreglementen publiceert, en Amazon, die alleen informatie vrijgeeft bij een arrestatiebevel en wel strijdt voor de rechten van gebruikers tijdens een rechtszaak.

Kloppen de privacy-voorwaarden?

Wat wel een punt is bij het beoordelen van het privacy-beleid van dergelijke partijen, is dat het dan wel volledig moet kloppen wat er in deze voorwaarden staat beschreven. De laatste tijd is namelijk gebleken dat een aantal online diensten of applicaties hier niet helemaal transparant over waren, zoals in het geval van Snapchat enMoves.

Bron: Elecronic Frontier Foundation

Log in om reacties te plaatsen

AndroidAppleGoogle Chromedrupal-iconfacebook-icoonideal icoonjoomla icoonLinkedInIconpaypak icon2xTwitter icoonwordpress-icoonYoutube-icoonPinterestFirefox World-logo-2BE3F2DB27-seeklogo.comopera dock icon by bubbon-d3az7iisafariexplorerservice icon magentosocial audioSocial Bookmarkingsocial communitysocial datingecommerce e-mailforumsSocial Media iconfoto-iconGame Center Icon-150x150video iconwebblog-iconwiki