• Presence
  • Social video
  • Webdesign
  • Hosting
  • E-commerce
  • Webshop
  • Mobile App
  • Community
  • SEO
next
prev
A+ A A-

Goede storage-oplossingen nodig voor zakelijke apparaten

U als bedrijf staat uw werknemers toe om hun eigen apparaten of apparaten die u hen heeft aangeboden te gebruiken voor werkzaamheden. Allemaal heel mooi, want uw werknemers hebben meer flexibiliteit, zij kunnen namelijk zelfs met werk aan de slag wanneer zij niet op werk kunnen komen door bijvoorbeeld files of persoonlijke problemen. Dit maakt Het Nieuwe Werken dus tot een optie.

Voor u als bedrijf is niet alleen ‘tevreden werknemers’ een voordeel. Ook is bewezen dat de productiviteit van de werknemers omhoog gaat door Bring Your Own Device en mobility. Maar voordat u een dergelijk mobility-programma kunt implementeren, moet u weten of uw bedrijf hier echt klaar voor is. Hieronder worden dan ook voorzieningen beschreven die nodig zijn voor de zakelijke apparaten binnen uw organisatie.

Te weinig capaciteit mobiele apparaten

Wanneer de werknemers binnen het bedrijf de kans wordt gegeven om via mobiele apparaten aan de slag te gaan, moet er wel ruimte zijn op deze apparaten om documenten op te slaan. Hoewel er tegenwoordig steeds grotere hoeveelheden informatie opgeslagen kan worden op mobiele apparaten, is dit nog lang niet voldoende. Er moeten dus externe opslag-oplossingen aanwezig zijn.

Virtualisatie

Een storage-oplossing die bij uitstek geschikt is voor BYOD is de cloud. Veel bedrijven maken al gebruik van cloud-oplossingen omdat dit relatief goedkoop is. En bovendien kunnen er grote hoeveelheden data opgeslagen worden, waardoor het niet uitmaakt dat er niet genoeg ruimte is op apparaten zelf. De data kan namelijk alsnog via de cloud bereikt worden. Er zijn dus grote voordelen voor dataopslag in gevirtualiseerde omgevingen.

Opslagapparaten

Maar er zijn ook nog genoeg bedrijven die niet zeker genoeg zijn over de veiligheid van dataopslag in een dergelijke virtuele omgeving. Hoewel de beveiliging van de cloud steeds beter wordt, is de angst voor onveilige data niet geheel ongegrond. Zo werd er onlangs nog een kwetsbaarheid in clouddiensten ontdekt. Om deze reden zijn er ook fysieke opslagapparaten beschikbaar voor smartphones en tablets. Zo introduceerde Seagate onlangs nog drie draadloze storage-oplossingen. Het veilige aan deze oplossing is bovendien dat er een eigen netwerk wordt gecreëerd, waardoor je geen verbinding hoeft te maken met een bestaand netwerk.

 

Log in om reacties te plaatsen

AndroidAppleGoogle Chromedrupal-iconfacebook-icoonideal icoonjoomla icoonLinkedInIconpaypak icon2xTwitter icoonwordpress-icoonYoutube-icoonPinterestFirefox World-logo-2BE3F2DB27-seeklogo.comopera dock icon by bubbon-d3az7iisafariexplorerservice icon magentosocial audioSocial Bookmarkingsocial communitysocial datingecommerce e-mailforumsSocial Media iconfoto-iconGame Center Icon-150x150video iconwebblog-iconwiki