• Presence
  • Social video
  • Webdesign
  • Hosting
  • E-commerce
  • Webshop
  • Mobile App
  • Community
  • SEO
next
prev
A+ A A-

Wat te doen tegen Phishing in mobiele applicaties?

Phishing-aanvallen worden steeds vaker gericht op gebruikers van mobiele applicaties. Bovendien werkt de antiphishing-maatregel van Google niet zo goed als gedacht. Wat kan je tegen phishing beginnen?

Mobiele applicaties

Mobiele apparaten zijn ontzettend populair. Niet alleen voor privé gebruik, maar ook zeker op het werk. Dit is voor cybercriminelen dan ook een mooie kans om misbruik van te maken. Vandaar dat cybercriminelen zich tegenwoordig ook vaak richten opmobiele apps om hun phishing-berichten te verspreiden.

Vertrouwen

Vertrouwen. Dat is waar cybercriminelen misbruik van maken wanneer zij een phishing-aanval plegen. Mensen openen de inhoud van een e-mail of whatsapp bericht, omdat ze de verzender vertrouwen. Met alle gevolgen van dien. Het vertrouwen is dus ook precies datgene wat aangepakt moet worden. Mensen moeten weten waar ze op moeten letten om zeker te kunnen weten dat het bericht te vertrouwen is.

Banken

Maar ‘niet vertrouwen’ is makkelijker gezegd dan gedaan. De cybercriminelen doen er natuurlijk alles aan om zo geloofwaardig mogelijk over te komen. Een voorbeeld hiervan is dat 80 procent van de phishing-aanvallen gebeurt onder de naam van een bank.

Origin Chip

Bovendien werken maatregelen die tegen phishing-scams getroffen worden niet altijd. Een poging van Google om haar gebruikers te beschermen tegen phishing door met ‘Origin Chip’ het hoofddomein van de website te laten zien. Op die manier zouden gebruikers beter kunnen zien of de link echt is. Nu blijkt echter dat ‘Origin Chip’ dit hoofddomein helemaal niet laat zien bij lange URL’s. Op die manier weet je dus alsnog niet wat de website is.

Bewust van phishing

Het beste wat u kunt doen is bewust te zijn van het bestaan van phishing-aanvallen. Het beste kunt u dit doen door de phishing-tactieken te kennen en te weten wat dit voor uw bedrijf voor gevolgen kan hebben.  Ook kunt u de whitepaper lezen om manieren te ontdekken waarop u uw bedrijf tegen deze grote webbedreiging kanbeschermen.

 

Door: Birgit Bunt (Marqit)

Log in om reacties te plaatsen