• Presence
  • Social video
  • Webdesign
  • Hosting
  • E-commerce
  • Webshop
  • Mobile App
  • Community
  • SEO
next
prev
A+ A A-

De voordelen van BYOD voor MKB organisaties

Hoewel eerder nog uit onderzoek bleek dat de groei van BYOD in Europa juist nogtegenviel, blijkt nu uit onderzoek van Forrester dat veel Europese bedrijven inmiddels een BYOD programma hebben geïmplementeerd.

Implementatie van BYOD

Uit het onderzoek blijkt dat veel bedrijven Bring Your Own Device (BYOD) programma’s hebben geïmplementeerd. Hierin wordt een onderscheidt gemaakt tussen smartphones en tablets/laptops. 60 procent van de Europese bedrijven heeft namelijk een beleid voor smartphones en 47 procent heeft dat voor tablets en laptops.

Productiviteit verhogen

De reden dat bedrijven een dergelijk programma hebben geïmplementeerd blijkt ook duidelijk uit het onderzoek: De werknemersproductiviteit gaat namelijk omhoog. Bijna 80 procent van de bedrijven geeft dan ook aan dat dit de belangrijkste reden voor hen is om BYOD toe te staan. Een ander voordeel van BYOD is dat werknemers meer flexibiliteit gegeven kan worden en dat de kosten van apparaten verminderd worden.

Beveiligingsrisico’s

Hoewel de voordelen dus duidelijk groot zijn, moet er wel rekening gehouden worden met de beveiligingsrisico’s die bij BYOD horen. Wanneer u werknemers namelijk toestaat om hun eigen apparaten te gebruiken voor bedrijfswerkzaamheden, betekent dit dat u maar weinig controle heeft over de informatiebeveiliging op deze apparaten (wanneer u hier geen duidelijk beleid voor heeft). Onderzoek van Kaspersky Lab wijst uit dat dit voor gevaar kan zorgen, aangezien blijkt dat mensen hun smartphone en tablet zelf niet goed genoeg beveiligen.

Draadloos Bedrijfsnetwerk

Bovendien zorgt een implementatie voor meer dingen waar u rekening mee moet houden, zoals een goed en veilig bedrijfsnetwerk dat niet alleen de grote hoeveelheid apparaten aankan, maar dit ook veilig doet.

Beveiliging is prioriteit

Maar gelukkig hebben veel bedrijven het belang van beveiliging bij BYOD al begrepen. Zo blijkt uit onderzoek vanGood Technology dat organisaties meer geavanceerde en veilige mobiele applicaties ontwikkelen en uitrollen.

Bovendien heeft Trend Micro een upgrade aangekondigd van zijn Worry-Free Business Security-oplossingspeciaal voor MKB organisaties. Deze upgrade houdt in dat er een aantal vernieuwde opties zijn, waardoor deze nu ook mobile device beveiliging aanbiedt.  

Lees hieronder verder wat u kunt doen om BYOD veilig te implementeren in uw bedrijf.

 

Aanbevolen whitepapers:

 

Door: Birgit Bunt (Marqit)

Log in om reacties te plaatsen